Clear Aligners schoonmaken

Schrijver

Luke

Onderwerp Schoonmaken
Gepubliceerd op

februari 2, 2022

Wij van StartSmiling hoeven je vast niet meer te vertellen hoe belangrijk een goede mondhygiëne is. Tijdens de behandeling is je beugel onderdeel van je mond. Op je beugel vormt zich namelijk ook tandplak met dezelfde bacteriën als op je tanden. Daarom is het van belang dat je jouw beugel meeneemt in de dagelijkse routine voor een gezonde mond. Maar hoe moet je Clear Aligners schoonmaken?

 StartSmiling tips: Clear Aligners schoonmaken

  1. Gebruik voor het schoonmaken van je aligners een zachte tandenborstel en wat tandpasta.Poets de aligners elke keer nadat je ook je tanden hebt gepoetst.
  2. Tussendoor en nadat je iets gegeten hebt kun je de aligners afspoelen met water. We adviseren je om na het eten even je mond te spoelen met water voordat je de aligners weer in doet. Zo voorkom je dat er etensresten blijven zitten.
  3. Is een grondigere reiniging nodig, leg dan de aligners 15 minuten in een badje van 1 deel natuurazijn en 3 delen water. Poets de aligners daarna met een zachte borstel en wat van de azijn oplossing. Spoel de aligners goed af voordat je ze weer gaat dragen.

Kleurstoffen uit voeding kunnen ervoor zorgen dat aligners verkleuren. Door bovenstaande stappen te volgen, zorg je ervoor dat jouw StartSmiling ligners er netjes uit blijven zien:

Veelgestelde vragen

Heb je meer vragen over het dragen van aligners, wij beantwoorden veel vragen op onze pagina met veelgestelde vragen. Voor andere vragen kun je ons natuurlijk ook altijd telefonisch benaderen, per e-mail of door het invullen van het contactformulier.

Hoe houd ik mijn aligner schoon?

december 21, 2022

Nachtbeugel – retentiebeugel

Lees meer
november 21, 2022

Verzekering en Orthodontie met aligners

Lees meer
februari 2, 2022

De doe-het-zelf beugel: te mooi om waar te zijn

Lees meer
februari 2, 2022

Clear Aligners schoonmaken

Lees meer
november 29, 2021

Waarom kiezen voor een beugel op latere leeftijd?

Lees meer