Waarom kiezen voor een beugel op latere leeftijd?

Schrijver

admin

Onderwerp Tips
Gepubliceerd op

november 29, 2021

Je bent nooit te oud voor een mooie glimlach! Bij StartSmiling zien wij dat steeds meer mensen op latere leeftijd kiezen voor een beugel. Ontwikkelingen binnen de orthodontie hebben ervoor gezorgd dat het nooit te laat is om je tanden recht te laten zetten. Er zijn verschillende goede redenen waarom je als volwassene kunt kiezen voor een beugel:

Esthetisch

De meest voor de hand liggende reden om je gebit te laten reguleren is esthetiek, omdat je de stand van je tanden niet mooi vindt. Vroeger was het minder gebruikelijk om vanwege de esthetiek een behandeling met een beugel te krijgen. Veel tandartsen vonden dit onzin, tegenwoordig hebben we hier een andere kijk op. Een mooi recht gebit heeft veel meer voordelen dan er alleen maar goed uitzien.

Medisch

Als de stand van je tanden, kiezen en kaken niet goed is kunnen er lichamelijke klachten ontstaan zoals, hoofd-, nek- en kaakpijn. Als er tanden en kiezen ontbreken of beschadigd zijn, wordt hierdoor de kauwfunctie beïnvloed, wat gevolgen kan hebben voor een goede spijsvertering. Dit is vaak op te lossen met een beugel. Wetenschappelijk is bewezen dat bacteriën die tandvleesontstekingen veroorzaken een rol spelen bij hart- en vaatziekten, complicaties bij zwangerschappen en chronische ziekten zoals diabetes en reumatoïde artritis. Een schone gezonde mond speelt een enorm belangrijke rol in je algemene gezondheid!

Mondhygiëne

Tanden die recht staan kun je beter schoonhouden. Als een gebit goed schoon gemaakt wordt, voorkom je dat er makkelijk gaatjes in tanden en ontstekingen van het tandvlees kunnen ontstaan. Je verkleint ook de kans op een slechte adem. Kortom: een schone mond is gezonder én ziet er mooier uit.

Functioneel

Het loont zich om op latere leeftijd je gebit recht te laten zetten. Door verbeterde mondhygiëne en tandheelkundige zorg gaan tanden en kiezen veel langer mee. Tanden slijten in de loop van de tijd, waardoor er functie-, esthetiek- en medische problemen kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld slaap-, ademhalings-, kauwproblemen. Orthodontie kan hierbij een uitkomst zijn.

In de loop der jaren

Volwassenen kunnen te maken krijgen met het verschuiven van hun tanden en kiezen. Als je gebit altijd recht stond en dit is in de loop van de tijd veranderd, dan is dit vaak goed te herstellen met een beugel. Het veranderen van de stand van je kaken met alleen een beugel is niet mogelijk, hiervoor is een combinatie van een beugel met een kaakoperatie nodig.

Een onzichtbare beugel

Bij StartSmiling voeren wij behandelingen uit met Invisalign® en Spark™ Clear Aligners Deze soort beugel is zeer geschikt voor mensen die op latere leeftijd alsnog kiezen voor een beugel. De Spark™ en Invisalign® beugel hebben veel minder impact op jouw dagelijks leven door deze voordelen:

Wil je advies?

Wil je meer informatie over een beugelbehandelingbij StartSmiling? We vertellen je graag meer over de behandeling tijdens een adviesgesprek. Samen bespreken we jouw wensen en onderzoeken we of de Spark™ of Invisalign® beugel geschikt is voor jou!

december 21, 2022

Nachtbeugel – retentiebeugel

Lees meer
november 21, 2022

Verzekering en Orthodontie met aligners

Lees meer
februari 2, 2022

De doe-het-zelf beugel: te mooi om waar te zijn

Lees meer
februari 2, 2022

Clear Aligners schoonmaken

Lees meer
november 29, 2021

Waarom kiezen voor een beugel op latere leeftijd?

Lees meer